Silvestrovský videospeciál

2013 - rekapitulace a žebříčky 2013 - rekapitulace a žebříčky

Ano, ano, je to zase tady. Konec roku a s ním oslavy, bujará zábava a pro ty línější televizní (tak jako každý rok) naprosto stejná programová nabídka. Abychom trochu rozproudili všechny silvestrovské fórky, co se na vás budou hrnout z vašich domácích kin, pokud jim neutečete do klubů a barů, kde se dostanete buď do stavu nevědomí, nebo později v noci do scény na konci světa, vybrali jsme pro vás několik videoklipů, které vás snad rozesmějí a trochu pobaví. Ať už předtím nebo potom. V hlavních rolích uvidíte některé známé kapely, jejichž činnost jsme po celý rok na tomto webu bedlivě sledovali, nové tváře i nějaký ten příspěvek z našeho kraje.


Začínáme jedním z největších letošních hitů od bratrského dua pocházejícího z Norska. Možná to nevíte, ale Norové s námi sdílejí podobný smysl pro humor a také bližší vztah k přírodě (já tam byla, víno pila a osm měsíců jsem tam žila...ehm, takže mi můžete věřit). Tato dvojka si říká Ylvis a v klipu k jejich nejslavnější písni The Fox vás provede současnými trendy v produkci moderního tanečního pop songu. Až se podíváte na tohle video, už budete vědět všechno, co potřebujete. Teď jen napsat hit a vzhůru do žebříčků. Cadillacy a paparazzi už čekají.


Zpět k nám. Lucie Bílá si tento manuál jistě vzala k srdci, lépe řečeno, její hitmakeři. Zcela v duchu oněch současných trendů nazpívala nový song, který s úspěchem převedla na letošním předávání Slavíků. Kdepak, tyto ceny nikdy nezklamou, vždycky je to vrcholná oslava toho nejlepšího na naší hudební scéně a nikdy nechybí událost, o které se mluví po zbytek roku. Letošní Slavík trochu vyměkl, oproti loňsku už nechtěli pořadatelé dovolit žádné násilnosti, ale Lucka to zcela smetla ze stolu a předvedla vystoupení, na které prostě musíme vzpomenout.


A pojďme se opět podívat, co zajímavého bylo natočeno v zahraničí. Tentokrát míříme až přes oceán za Queens of the Stone Age. Tihle chlapci jsou moc vtipná partička, a ví to každý, kdo je měl tu možnost potkat letos v zákulisí Rock For People. Ještě dříve, na sklonku minulého roku, však natočili dokument z období, kdy jejich letošní deska ...Like Clockwork (mimochodem, mnoha hudebními weby včetně toho našeho označena za jedno z nejlepších alb roku 2013), ještě byla zahalena rouškou tajemství. A nebyl to jen přítel na telefonu, Alex Turner, kdo stál za její inspirací...pojďme si to všechno ještě jednou připomenout:


Někteří hudebníci mají také filmové ambice, začíná to klipy a pokračuje třeba v Hollywoodu. Herecké výkony Justina Timberlakea už jistě znáte, ale jsou tu i mladší talenty, které stále čekají na svou velkou roli. Podle toho, co jsme letos viděli, tu máme jeden soukromý tip. A jestliže se jich příští rok nedočkáme na filmových plátnech, živého provedení alba, ke kterému vznikl tento trailer, budeme svědky v Ostravě. MGMT natočili filmových klipů více, ale tento skoro sedmiminutový trailer stojí za to vidět znova:


Samozřejmě, že každá kapela chce prodat co nejvíce desek nebo alespoň vyprodat všechny své koncerty. Bez jedné věci se dnes ale neobejdete. A to je, hádejte co?  Přece mít co nejevíce fanoušků na Facebooku. I my sníme o tom, až jednou budeme mít...a dejme si reálnější cíle, aspoň 10 000 liků. Pokud byste nás v tom chtěli podpořit, stačí navštívit náš facebookový profil, dát nám like a přesvědčit své přátele, aby nám ho dali taky...naše redakce sice asi album nevydá (i když nikdy neříkej nikdy), ale na koncerty a festivaly se rozjede, aby vás o tom mohla informovat slovem i obrazem minimálně se stejným nasazením jako letos.

A kdyby nám tato novoroční kampaň snad čistě náhodou vyšla, víme, co je třeba a co se patří. A víme to díky Mystery Jets. Protože je to kapela slavná a populární, počet jejích facebookových fanoušků letos překročil 100 000. A proto se teď můžeme podívat, jak vypadá takové pořádné poděkování svým příznivcům:


Do nového roku 2014 vám přejeme mnoho pěkných zážitků s hudbou a hodně nových objevů, které udělají váš život zase o něco bohatším. Minimálně v hudební sféře se vám v tom pokusíme pomoci, jak nejlépe dokážeme. Váš muzikus.cz

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.