Vytisknout tuto stránku

Festival, který neexistuje. První máj přinese NIC 2020

Festival, který neexistuje. První máj přinese NIC 2020

Kdo pláče pro letní koncertní sezonu, může alespoň v představách vyrazit na dosud nejrozsáhlejší festival, který jsme kdy v Česku měli. NIC 2020 vznikl z iniciativy GoOutu a producentky Hany Třeštíkové, radní pro kulturu na Praze 1. Lístky na něj jsou k zakoupení ve zmíněné vstupenkové síti už delší dobu, samotný festival“ proběhne svátečního 1. května. „Zapojí se řada institucí, které sice bohužel vzhledem k aktuálnímu nouzovému stavu nemohou nabídnout reálný program, ale podpořit je můžete i tak – tím, že si koupíte vstupenky na nic,“ popisují koncept organizátoři.

Do programu symbolické akce jsou zapojeny kulturní instituce napříč všemi uměleckými scénami i Českou republikou. Z nabídky na portálu GoOut je možné si vybrat a zakoupit lístek přímo do konkrétního prostoru, který chcete podpořit. Snad díky této a podobným iniciativám bude možné se po krizi probudit ve stejném kulturním světě, jaký jsme znali před ní.

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.