Vytisknout tuto stránku

Taylor Swift a Kendrick Lamar ovládli Grammy 2016

Kendrick Lamar Kendrick Lamar

Skončila s country, přešla na čistokrevný pop a zvítězila. Taylor Swift si za svou loňskou veleúspěšnou desku 1989 vysloužila hlavní cenu Grammy za album roku. Její jméno pak přitom zářilo ještě při vyhlašování vítěze nejlepšího popového alba a nejlepšího hudebního videa – to vzniklo k její společné skladbě s Kendrickem Lamarem s názvem Bad BloodKendrick Lamar si pak odnesl prvenství v kategoriích rapové album roku (To Pimp A Butterfly), nejlepší rapová performance (Alright) a nejlepší rapová kolaborace (Kendrick Lamar Feat. Bilal, Anna Wise, & Thundercat – These Walls).

Jak to vypadalo v dalších kategoriích? Z jejich nepřeberného množství vybíráme například následující: Nahrávku roku mají Mark Ronson Bruno Mars za Uptown Funk, skladbu roku spáchal Ed Sheeran (Thinking Out Loud), nejlepší alternativní album nahráli Alabama Shakes (Sound & Color) a porazili tak například Björk či Tame Impala, nejlepší elektronické album zosnoval Skrillex Diplo (Skrillex a Diplo Present Jack Ü) a Jamie XX či Caribou jen ostrouhali, nejlepším nováčkem se stala Meghan Trainor, styl americana opanoval Jason Isbell a na filmovém poli se radoval dokument Amy a soundtrack ke snímku Birdman. Kompletní výsledky naleznete zde.

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.