Sýček obecný: silně ubývající sova lidských sídel. Sýček obecný (Athene noctua) paří mezi naše nejohroženější druhy ptáků obývající otevřenou zemědělskou krajinu. (…) Z celoplošného rozšíření se jeho výskyt stal spíše sporadický. Celková populace sýčka obecného na území České republiky z dřívějších několika tisíců párů poklesla na současných zhruba 100 párů. (…) Pokud zjistíte přítomnost sýčka ve Vaší obci, můžeme instalovat budku i u Vás! V případě zaznamenání výskytu této sovičky vám budeme velice vděční za jakékoliv informace.

vychází za podpory

EEA and Norway grants
Nadace Český hudební fond
Ministerstvo kultury ČR

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.