Festival, který neexistuje. První máj přinese NIC 2020

Festival, který neexistuje. První máj přinese NIC 2020

Kdo pláče pro letní koncertní sezonu, může alespoň v představách vyrazit na dosud nejrozsáhlejší festival, který jsme kdy v Česku měli. NIC 2020 vznikl z iniciativy GoOutu a producentky Hany Třeštíkové, radní pro kulturu na Praze 1. Lístky na něj jsou k zakoupení ve zmíněné vstupenkové síti už delší dobu, samotný festival“ proběhne svátečního 1. května. „Zapojí se řada institucí, které sice bohužel vzhledem k aktuálnímu nouzovému stavu nemohou nabídnout reálný program, ale podpořit je můžete i tak – tím, že si koupíte vstupenky na nic,“ popisují koncept organizátoři.

Do programu symbolické akce jsou zapojeny kulturní instituce napříč všemi uměleckými scénami i Českou republikou. Z nabídky na portálu GoOut je možné si vybrat a zakoupit lístek přímo do konkrétního prostoru, který chcete podpořit. Snad díky této a podobným iniciativám bude možné se po krizi probudit ve stejném kulturním světě, jaký jsme znali před ní.

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.