Barbara Ellison, MimiCof, mʊdʌki, Ida Elastic v Praze. Nultý bod 2019

Cybersongs Cybersongs Barbara Ellison

Mezinárodní divadelní a taneční festival Nultý bod přidává už druhým rokem doprovodný hudební program, který se letos věnuje tématu nových sonických dimenzí. Kurátorkou dvou tematických večerů je Marie Čtveráčková alias Mary C. Festival probíhá během 17.–20. července, jeho hudební část pak v pátek a sobotu v Kampusu Hybernská.

V pátek 19. července představí své prostorové kompozice na kvadrofoním zvuku výzkumnice Barbara Ellison a hudebnice a spoluzakladatelka akcí phonon Polina Khatsenko alias mʊdʌki. V sobotu 20. července nabídne japonská hudebnice Midori Hirano alias MimiCof. Působivou hudební selekcí festival zakončí domácí  Ida Elastic. Součástí programu bude také sobotní workshop základů práce s hudebním softwarem Ableton Live určený nejen pro hudebníky/ice. Workshop povede německá skladatelka, producentka a lektorka Donna Maya. 

V loňském roce festival představil avantgardní umělkyně pohybující se mezi surreálným popem, doom folkem, hloubavou konceptuální elektronickou hudbou a sonickou poezií,” říká k hudebnímu programu Mary C. „Letošní hudební program se zaměří na sonický transhumanismus, prostorový zvuk a nové melodické tvary. Program je součástí projektu No One Future” který vznikl ve spolupráci s Palácem Akropolis a německým festivalem CYNETART a Trans-Media-Academie Hellerau. Jeho poslání je tedy odkrývání pestrosti, nejen ve zvukovém umění, ale také kritické myšlení o tom, jak hudbu posloucháme, a jak je propojená s důležitými společenskými tématy.”

Hudebně performativní festivalovou sekci doplní několik vstupů washingtonského hudebního tělesa Interference Collective, které se zaměřuje na nová média. Kompletní program nabízí stránky festivalu.

Nultý bod 2019, Praha – Kampus Hybernská, 17.–20. 7. 19


    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.