MeetFactory pouští ven záznamy ze Synapse Knowledge

Václav Peloušek (Bastl Instruments) Václav Peloušek (Bastl Instruments)

Pražská MeetFactory postupně zveřejňuje videozáznamy z přednášek a workshopů, které proběhly v rámci dvoudenního setkání hudebních tvůrců Synapse Knowledge. Své zkušenosti s procesem tvoření a fungováním na hudební scéně s účastníky sdíleli čeští i zahraniční profesionálové. Mezi hosty byli letos experimentální a soundartová umělkyně Holly Herndon nebo hudebník a vědec Matt Dryhurst. Jejich výstupy ale nakonec kvůli zhoršující se pandemické situaci proběhly online. Vybrané nahrávky budou zpřístupňovány průběžně, nyní už je možné si poslechnout masterclassy s Ventolinem a bookingovým agentem Brandonem Rosenbluthem.

Podobně jako v předchozích letech i letos se Synapse Knowledge rozhodla dát prostor všem zájemcům a zájemkyním o hudbu, nehledě na to, jak dlouho se jí zabývají a jak velkými profesionály jsou. „Brand-building pro muzikanty, hudební PR, booking, looping, umělá inteligence v hudbě, studio workflow nebo budoucnost hudebních vydavatelství. To jsou jen některé z témat, kterými se účastníci programu Synapse Knowledge zabývali,” přibližuje koncept akce dramaturg Michal Brenner.

Kromě již jmenovaných své zkušenosti sdíleli také Never Sol, Lenka DusilováFloex nebo Václav Peloušek z Bastl Instruments. Na základě Synapse Knowledge vznikla i nová série playlistů od lokálních a zahraničních interpretů nazvaná 10+15. MeetFactory ve druhé vlně letošní karantény připravila rovněž podcast Tovární hlášení. U mikrofonu se budou pravidelně střídat všechny čtyři dramaturgie, které v klubu působí, a přinášet rozhovory s umělci podílejícími se na chodu továrny. Videa budou dostupná na YouTube kanálu MeetFactory, podcast už je k poslechu na tradičních streamovacích platformách.

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.