Sziget je nejlepším velkým evropským festivalem za rok 2014

Sziget 2013 Sziget 2013

V užších nominacích 6. ročníku prestižní ankety European Festival Awards jsme za loňský rok měli mnoho místních zástupců, ať už od nás nebo ze sousedního Slovenska, ani jeden je však neproměnil ve vítězství. Přesto si pojďme shrnout, které festivaly uspěly v hlasování veřejnosti i odborné poroty a patří mezi ty nejlepší za rok 2014. Vítězové byli oznámeni před pár dny na slavnostním večeru v nizozemském Groningenu.

V kategorii Best Major Festival zabodoval maďarský Sziget, který už také oznámil několik jmen, na něž se jeho návštěvníci v létě mohou těšit. Budou to třeba Florence and The Machine, Alt-J, José González nebo Jamie Woon.

Nejlepším středně velkým festivalem se stal srbský Sea Dance Festival a mezi těmi malými uspěl polský Tauron Nowa Muzyka. Festival Glastonbury se raduje z vítězství v kategorii nejlepší line-up a favoritem vystupujících umělců je španělská Primavera. Mezi novými festivaly září nizozemský Down The Rabbit Hole.

Pro více informace o vítězích v dalších kategoriích zamiřte na web European Festival Awards.

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.