Řvoucí industriál, battly kapel a padající omítka: Chee Chaak 2019

Řvoucí industriál, battly kapel a padající omítka: Chee Chaak 2019

Již šestým rokem se druhý červnový víkend odehraje další ročník ostravského Chee Chaaku. Festival založený na DIY principech a spolupráci se spřízněnými kolektivy i letos na dva dny obsadí vítkovický Provoz Hlubina. Line-up je opět výživný od začátku do konce, čekají nás kytarovky domácí i zahraniční, elektronická nálož, krautrock i trampská superskupina. Obzvláště zvědaví jsme například na noise punk Nusle Soundsystem, kteří přijedou s novou nahrávkou Welcome to the Dopíči.

Stejně jako loni pomáhá s programem Chee Chaaku kolektiv a label Gin&Platonic. Letos pozvali varšavskou experimentální elektro hudebnici a zakladatelku kolektivu Oramics FOQL a producenta Trauma z pražského kolektivu Wrong. Od FOQL čekejte špinavý, experimentální tanec, od Trauma industriální, řvoucí trance.

Nebudou chybět ani legendární číčákovské battly. V pátek nás čeká noise duel Viki & Drén vs. Cíkál & Petr Vrba aneb bicí spojí síly s hlukem. V sobotu slovenský hardcore battle, Fyasco z Trenčína vs. -273,15 z Trnavy. Sypačka, padající omítka. O neúprosnou slovní smršť se v rapovém souboji postarají liberečtí LEX proti Hyenxxx.

Jako každý rok, ani letos nebude chybět doprovodný program. Výstava, promítání, ale také přednáška Limity jsme my o nadcházejícím Klimakempu, dosavadních úspěších, kampaních a chystaných akcích. V sekci Merche, Food Not Bombs a stánku osady Bedřiška budou připravené benefiční kasičky na Autonomní sociální centrum Klinika a Klimakemp Limity jsme my 2019 a proběhne také sbírka hygienických potřeb.

Pokud se nemůžete dočkat stejně jako my, dejte si číčákovský playlist.

Chee Chaak 6/19, Ostrava - Provoz Hlubina, 7. – 8. 6. 19

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.