Světové premiéry, legendy i nové prostory. Ohlašuje se výroční Lunchmeat 2019

Světové premiéry, legendy i nové prostory. Ohlašuje se výroční Lunchmeat 2019 Lunchmeat 2019

Lunchmeat Festival představuje další jména, přibývají tři prestižní světové premiéry, legendy detroitskéhotechna, neúnavný experimentátor z Teheránu i čerstvé projekty s domácí stopou. Třídenní pražský festival konaný na sklonku září a začátku října tentokrát předjímá trojice koncertních večerů.

Pro světové premiéry svých nových audiovizuálních show si festival vybrali nadžánroví, originální a velmi výrazní tvůrci. Dva z nich v současnosti žijí v Berlíně, pocházejí však z opačných koutů světa. Montrealský rodák Jesse Osborne-Lanthier se nenechává svázat žánrovými škatulkami. Rád pracuje s kontrasty a využívá nejsoučasnější technologie k tvorbě nadčasových a intenzivních kompozic. Na Lunchmeatu představí Sometimes, Falling Through the NET – zcela novou show, o níž lze podle samotného umělce „s jistotou předvídat, že bude naprosto nepředvídatelná”. Z Jižní Afriky pocházející HDMIRROR čerpají inspiraci z informační smrště, která se na nás valí každým dnem, pro svou „taneční hudbu pro zrychlenou dobu.” Jejich maximalistické živé sety se dočkaly nadšeného přijetí na festivalech CTM a Unsound. Performance ASCENSION™ bude podle HDMIRROR „napůl produkt, napůl náboženský ravový zážitek”.

Představí se také Murcof a Sergi Palau. Českou scénu zastoupí Katarzia a Pjoni se svým projektem Antigona, Hydropsyche představí Jon-Eirik-Boska, jehož vizuály doprovodí Petra Hermannová (oba někdejší členové Firodmoss a kolektivu Fathermother). Proběhne předpermiéra filmu Sound Is Innocent režisérky Johany Ožvold (ex-Kazety), který představuje současnou elektronickou hudební scénu a vypráví historii zvukového experimentu.

Lunchmeat zároveň oznamuje nové lokace. Festival začne třemi speciálními koncertními večery, které se uskuteční 30. září v Planetáriu Praha, 1. října v CAMPu a 2. října v Ankali. Následně se festivalové dění přesune do betonového podzemí Veletržního paláce, hlavní program potrvá od 3. do 5. října.

Lunchmeat 2019, Praha – různá místa, 30. 9.–5. 10. 19

vychází za podpory
EEA and Norway grants
Ministerstvo kultury ČR
Nadace Český hudební fond
NADACE ŽIVOT UMĚLCE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.