Tricky a Mogwai, to jsou další jména pro Pohodu 2014

Tricky Tricky

Z ostrovů, které udávají směr současné hudbě, se také letos přivane salva muziky na slovenskou festivalovou jedničku. Bažant Pohoda opět potěší fanoušky triphopu a přiveze Trickyho, jenž se loni vrátil s vřele přijatou deskou False Idols, a vůbec poprvé se na trenčínském letišti ukáže regulérní postrocková kapela, skotští Mogwai (kteří předloni potěšili Colours of Ostrava).

Nezmeškali jste? Reportáž a fotogalerie z loňského ročníku.

K řadově deváté desce vždy rebelující Tricky (obligátně slibující i starší skladby) udává následovné: „Stojím si za každou skladbou na novém albu. Nezajímá mě, zda se to lidem líbí anebo ne. Tvořím to, co chci - jako tomu bylo při mé první nahrávce - tak, jak to bylo od úplného začátku. Jestliže se to lidem nelíbí, nevadí.“ Osmnáctý ročník Pohody už má dnes silné zastoupení: přijede Azealia Banks, Suede, Kraftwerk. „Obidva najnovšie prírastky do nášho programu patria k tomu najlepšiemu na súčasnej hudobnej scéne. Veríme, že potešíme fanúšikov rôznych žánrov, na svoje si prídu tí, čo majú radi elektroniku, gitarovú hudbu i niečo experimentálnejšie,“ dodává ještě ředitel festivalu Michal Kaščák.

Vstupenky na festival jsou k mání za 89 EUR, přičemž cena se bude zvyšovat už jen na místě.

Bažant Pohoda 2014, Trenčín - letiště, 10. - 12. 7. 14

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.