Jesse Kanda, spolupracovník Arca, míří na PAF 2018

Jesse Kanda, spolupracovník Arca, míří na PAF 2018 Jesse Kanda

Jesse Kanda míří do Čech, vystoupí na prosincové Přehlídce filmové animace a současného umění (PAF). Nový projekt přijede do Olomouce představit také litevský producent J. G. Biberkopf se spisovatelkou a umělkyní Holly Childs, uvedené bude také jedno z posledních videí vizuálního umělce Jona Rafmana. Audiovizuální festival PAF se uskuteční během 6. do 9. prosince.

„Vizuální umělec, filmař a hudební producent Jesse Kanda,” shrnují k jedné z nejvýraznějších tváří letošního ročníku festivalu PAF. „Kanda na sebe upozornil videoklipy pro britskou zpěvačku FKA Twigs a intenzivní kolaborací s venezuelským zvukovým vizionářem Arcou, jeho výrazný vizuální rukopis se otiskl i na loňské spolupráci s Björk. Jeho tekutý mikrosvět lesklých antropomorfních bytostí zásadním způsobem ovlivnil nejen současné vizuální umění a hudbu, ale i svět módy a 3D animace.” Na PAFu promítne svůj nový film, představí zároveň i svoje starší práce a nadto se představí i koncertně – jako doon kanda vydal několik nahrávek na britském labelu Hyperdub.

Tématem letošního ročníku je LAPSUS. „Programovou koncepcí se snažíme vyvrátit tradiční představu o lapsu jako nežádoucím zádrhelu, který je potřeba odstranit,” říká k letošní programové koncepci hlavní kurátor festivalu Martin Mazanec. „Moment zastavení, chybění, nebo prvotního nepochopení je pro současné audiovizuální umění zcela zásadní, a právě tyto estetické a myšlenkové afekty a efekty letos prozkoumáme.” 

V Olomouci bude uvedeno dílo filmař a esejisty Jona Rafmana a vystoupí zde litevský producent J. G. Biberkopf, který pro PAF připravuje evropskou premiéru AV performance ve spolupráci s australskou spisovatelkou Holly Childs. Neodmyslitelnou součástí PAFu jsou také koncerty, které spolu s dalším programem budou teprve oznámeny. Dorazit má také Dean Blunt, který nedávno pod vlajkou PAFu vystoupil v pražském Studiu Hrdinů.

PAF 2018, Olomouc – různá místa, 6.–9. 12. 18

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.