Cena Mercury Prize 2016 zná nominace, radost mají ANOHNI, Jamie Woon, Savages či The 1975

ANOHNI ANOHNI https://www.facebook.com/AntonyandtheJohnsons

Už od roku 1992 vybírají hudební kritikové, producenti a lidé pohybující se v hudebním průmyslu nejlepší britské album daného roku. Organizátoři Mercury Prize 2016 právě odhalili dvanáct desek, které se o tuto poctu i finanční odměnu v jednom utkají. 

Nejvíce pozornosti poutá zejména jedno jméno. Cenu může in memoriam získat David Bowie za album svých apokalyptických labutích písní Blackstar.

Šanci mají také RadioheadA Moon Shaped Pool, Savages a jejich Adore Life nebo Michael KiwanukaLove & Hate. Bojovat budou také Jamie Woon, Bat For Lashes, ANOHNI, Laura Mvula či The 1975.

Seznam nominovaných doplňují ještě The Comet Is Coming, propletenina jazzu, funku a elektroniky, a rappeři Kano a Skepta.

Ceremoniál, během něhož bude uděleno letošní ocenění Mercury Prize, se uskuteční 15. září. V minulých letech se usmálo štěstí na Benjamina Clementina (2015), Young Fathers (2014), Jamese Blakea (2013) nebo Alt-J (2012).

Nominace na Mercury Prize 2016:

ANOHNI – Hopelessness
Bat For Lashes – The Bride
David Bowie – Blackstar
Jamie Woon – Making Time
Kano – Made in the Manor
Laura Mvula – The Dreaming Room
Michael Kiwanuka – Love & Hate
Radiohead – A Moon Shaped Pool
Savages – Adore Life
Skepta – Konnichiwa
The 1975 – I Like it When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It
The Comet Is Coming – Channel the Spirits

 

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.