Třetí HLUK završí experiment s terénními nahrávkami. Vystoupí Bariel & TMA, rlung a Vision of 1994

Třetí HLUK završí experiment s terénními nahrávkami. Vystoupí Bariel & TMA, rlung a Vision of 1994 vizuál: Kateřina Hlahulková

Sérii hudebně-diskusních večerů HLUK, kterou pořádá AlterEcho s podporou Fondů EHP, uzavře třetí edice symbolicky 3. března v partnerském klubu Bajkazyl Brno. V hudební části se představí ve společném live setu dvojice pražských elektronických hudebníků Bariel & TMA, původem ruská experimentální producentka rlung a také ambientní projekt Vision of 1994.

Podívejte na fotogalerie: HLUK #1 | HLUK #2 
 
Mileniál s láskou k prolínání elektronické hudby s analogovými syntezátory, hudebník a producent Jakub Baierl (Méta Monde, YOGA Kolektiv) se spojí ve své další inkarnaci jménem Bariel s multimediálním programátorem a hudebním mágem Tomášem Martínkem (TMA), který stál také u zrodu pražského komunitního labelu Bad Names. Od jejich společného live setu můžeme očekávat průlet různými náladovými vesmíry – od ambientu s fragmenty nahrávek městského prostředí až k hlubokým, pulzujícím beatům a klubové hudbě vybízející k tanci.

Záhadná ambientní elektronika skrývající se pod jménem Vision of 1994 tvoří další hudební identitu klatovského producenta a DJe Karla Průchy (dříve Silhoutte, Chik). Nápad na projekt přišel u poslechu jednoho tracku z dílny nyní pro něj už domácího labelu Harmless Youth, který ho podnítil k remixu ve stylu devadesátkové jungle music. Jeho styl neustále osciluje mezi zádumčivými, melancholickými tracky, kde hojně využívá terénní nahrávky a deep/acid technem.

Uz dříve jako Silhouette vydal u labelu Krmelec Recordings album Lost in the Circle a ke konci roku 2021 svou druhou desku Hůrka (label Dolec) inspirovanou nejen zvukovým zkoumáním šumavské krajiny. Na jeho poslední desce Concrete Memories (2020, Harmless Youth) se odrážejí „vzpomínky na dětství a dospívání ve snaze uchopit pocity z vyrůstání na panelovém sídlišti.“

Aktulizace 3. 3. 2022: Z důvodu nemoci Vision of 1994 bohužel nevystoupí. Místo něj odehraje set brněnská DJka Ana Mi.

Iana Koroleva alias rlung je elektronická producentka původem z ruského Asbestu, jejíž hudební tvorba vychází především z ambientních subžánrů a minimalismu s prvky noisu či hutných basů a beatů. „Postklubové ozvěny vystupují zpoza atmosférických ploch již na jejím debutu Nontemporary reflektujícím osobní zkušenost s dynamickým světem jihotchajwanské metropole Kaohsiung,“ píše Filip Hastík v našem Czech it. Její poslední deska Seven Stones vyšla u florentských Biodiversità Records. Také na ní čerpá z terénních nahrávek tentokrát pocházejících z Japonska, k němuž se váže koncept celého alba.

Podívejte se na záznam diskuze na téma Jak se vede hudebním médiím v Česku?
Večer již tradičně zahájí od 19:00 diskuze, jejímž tématem bude financování nezávislých (nejen hudebních) médií. Hosty debaty budou Klotylda Marková za Deník Alarm, Michal Pařízek (Full Moon Magazine) a Zdeněk Neusar (frontman.cz).

Hudební platforma AlterEcho je součástí projektu podpořeného v roce 2021/22 z Fondů EHP/Norska, podrobnosti najdete na této stránce. K uspořádání hudebně-diskuzní série HLUK poskytla příspěvek také Nadace Život umělce, která umožnila vznik akce a realizaci první edice v prosinci 2019.

HLUK #3: Bariel & TMA, Vision of 1994, rlung, Brno – Bajkazyl, 3. 3. 22

    vychází za podpory
    EEA and Norway grants
    Ministerstvo kultury ČR
    Nadace Český hudební fond
    NADACE ŽIVOT UMĚLCE

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.